Algemene voorwaarden 01-02-2024
Artikel 1 Beroepscode en klachtenregeling
1.1 De therapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten. Informatie over de beroepsvereniging kunt u vinden op www.speltherapie.net. Ook is zij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapeuten. Informatie over de beroepsvereniging kunt u vinden op www.nvvmt.nl. Voor de overkoepelende vereniging kunt u kijken opwww.fvb.vaktherapie.nl. De therapeut handelt volgens de richtlijnen van de beroepscode die zijn opgesteld.
1.2 In geval van klachten is het eerste advies om uw onvrede eerst met de therapeut te bespreken en te kijken of u er samen uit kunt komen. Lukt dat niet, dan kunt u zich beroepen op de onafhankelijke klachtenprocedure van de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen. Deze is te vinden op de FVB website www.fvb.vaktherapie.nl.
Artikel 2 Samenwerking en overleg
2.1 Gedurende de therapie is het contact met ouder(s) en verzorger(s) erg belangrijk, een goede samenwerking heeft een positieve invloed op het verloop van de therapie. Er vindt dan ook regelmatig overleg plaats waarin de ontwikkeling van het kind wordt besproken.
2.2 Uitzonderlijke gebeurtenissen, zoals een feestje of uitstapje maar ook vervelende gebeurtenissen zoals conflicten, problemen op school of een overlijden, kunnen belangrijk zijn om, voor het spelen, door te geven aan de speltherapeut. Een kort telefoontje, voorafgaande aan de therapie, is in dit geval erg prettig.
2.3 Wanneer ouders zijn gescheiden, wordt er naar gestreefd om beide ouders bij de behandeling te betrekken. Het is belangrijk dat het kind het gevoel heeft dat het van beide ouders toestemming heeft om naar therapie te komen en dat het vrij mag praten en spelen over gebeurtenissen die hem of haar bezighouden.
2.4 In sommige gevallen is er, in overleg met ouder(s) of verzorger(s), ook sprake van contact met andere betrokkenen zoals leraren of andere hulpverleners.
2.5 Indien nodig of gewenst wordt elders nader diagnostisch onderzoek geadviseerd
2.6 De wettelijke vertegenwoordiger(s) geven middels de akkoordverklaring met handtekening, schriftelijk toestemming voor het starten van de therapie.
2.7 Bij elk nieuw behandeltraject wordt een behandelovereenkomst opgesteld waarin afspraken en voorwaarden staan. De behandelovereenkomst wordt door ouder(s)/verzorger(s) en de therapeut ondertekend.
2.8 De therapeut aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid, hoe dan ook, voor schade ontstaan door of in verband met door haar verrichte diensten, tenzij de ouder(s)/verzorger(s) aantoont dat de schade is veroorzaakt door opzet, grove schuld van de therapeut.
2.9 Elke aansprakelijkheid van de therapeut voor bedrijfsschade of andere directe of indirecte schade of gevolgschade, van welke aard dan ook, is nadrukkelijk uitgesloten.
Artikel 3 Verslaglegging
3.1 De bevindingen van het observatieonderzoek worden opgenomen in een onderzoeksverslag wat met ouder(s)/verzorger(s) wordt besproken. Wanneer ouder(s)/verzorger(s) beslissen door te gaan met de therapie, wordt er een behandelplan opgesteld.
3.2 Ouder(s)/verzorger(s) worden vervolgens middels tussentijdse evaluatieverslagen en een eindverslag op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van hun kind. Deze verslagen worden besproken in de oudergesprekken.
3.3 De informatie in de verslagen heeft een beperkte geldigheidsduur.
3.4 De informatie in de verslagen mag enkel en alleen worden gebruikt voor hulpverleningsdoeleinden.
Artikel 4 Privacy
4.1 De therapeut vraagt ouder(s)/verzorger(s) bij aanvang van de therapie, om toestemming om informatie in te winnen bij derden. Ouder(s)/verzorger(s) worden geïnformeerd wanneer en bij wie er informatie wordt opgevraagd. De therapeut handelt naar de wet AVG (zie privacyverklaring, informatiemap en website).
4.2 De therapeut gaat een vertrouwensrelatie aan met de cliënt. Uit de behandeling verkregen kennis valt onder de geheimhoudingsplicht.
4.3 De therapeut verstrekt geen gegevens over de cliënt aan niet bij de behandeling betrokkenen, zonder schriftelijke toestemming van de cliënt of vertegenwoordiger.
4.4 De therapeut gaat zorgvuldig om met dossierbeheer.
4.5 Wanneer de therapeut van mening is dat het kind of zijn of haar omgeving in een hulpbehoevende situatie verkeert (bijvoorbeeld fysieke of emotionele bedreiging), heeft zij de plicht dit te bespreken met zowel cliënt als ouders. Evenals zij daarna de wettelijke plicht heeft dit te melden aan betreffende instanties.
4.6 De meldcode is aanwezig en wordt, indien noodzakelijk, gehanteerd.
Artikel 5 Duur en frequentie
5.1 De therapie vindt in overleg wekelijks of om de week plaats.
5.2 De sessies kunnen niet altijd buiten schooltijd worden gepland. In overleg met ouder(s)/verzorger(s) gezocht naar een passend tijdstip
5.3 De duur van de therapie is afhankelijk van de hulpvraag. De therapie wordt afgebouwd als het kind zelf verder kan, als de doelstellingen zijn bereikt of als blijkt dat het kind andere hulp nodig heeft.
5.4 In de schoolvakanties is de Trompetboom gesloten. In enkele gevallen kan er een uitzondering worden gemaakt om de therapie toch doorgang te laten vinden.
5.5 De therapie wordt afgesloten met een eindgesprek. Wanneer ouders afzien van een eindgesprek, worden er wel kosten in rekening gebracht voor het eindverslag.
5.6 Het opzegtermijn voor de therapie is 14 dagen (als er eerder dan afgesproken in het behandeltraject wordt gestopt) in verband met het afronden en een afscheidssessie.
5.7 Op het moment dat de therapeut ziek is, vindt er geen vervanging plaats. De therapie gaat dan niet door en wordt naar een andere datum/tijd verplaatst.
5.8 In geval van langdurige ziekte wordt in overleg met ouder(s)/verzorger(s) vervanging geregeld, of wordt de therapie stopgezet.
Artikel 6 Tarieven en betalingsvoorwaarden
6.1 Wanneer een gemaakte afspraak niet nagekomen kan worden, worden ouder(s)/verzorger(s) vriendelijk verzocht om dit minimaal 24 uur van tevoren aan te geven. Bij niet tijdige annulering van de sessie worden de gehele kosten in rekening gebracht.
6.2 Neem contact op met de Trompetboom voor de actuele tarieven. Vermelde tarieven op de site zijn onder voorbehoud van prijsstijgingen.
6.3 Tarieven kunnen jaarlijks per 1 januari worden aangepast.
6.4 De factuur wordt aan het begin van volgende maand verstuurd. 6.5 Betalingen dienen binnen 14 dagen te worden voldaan.
6.6 Bij niet tijdige betaling kunnen de wettelijke rente en administratiekosten (10% van het factuurbedrag) in rekening worden gebracht. Mocht betaling uitblijven dan zal een incassobureau worden ingeschakeld. Extra gemaakte kosten zullen worden doorberekend aan de ouder(s)/verzorger(s).
6.7 Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden (een deel van) de kosten. Informeer, voorafgaand aan de therapie, bij uw zorgverzekeraar of u hiervoor in aanmerking komt.
6.8 De gemaakte kosten zijn fiscaal aftrekbaar.